Close

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Απορρήτου «fdmalaw.com»

 

Το παρόν έγγραφο αποτελεί την Πολιτική Απορρήτου της ιστοσελίδας της  Δικηγορικής Εταιρείας Φορτσάκης Διακόπουλος Μυλωνογιάννης και Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία (Δικηγορική Εταιρεία FDMΑ), η οποία ενεργώντας ως υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων, συλλέγει, αποθηκεύει, χρησιμοποιεί και γενικά επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα όταν επισκέπτεστε ή χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα. Η Δικηγορική Εταιρεία FDMA δίνει μεγάλη σημασία στην υποχρέωσή της για συμμόρφωση με τον Κανονισμό 697/2016 – Κανονισμός Γενικής Προστασίας Δεδομένων (GDPR) και τον ελληνικό εφαρμοστικό νόμο (Ν. 4624/2019) όπως εκάστοτε ισχύει, κατά τις παραπάνω διαδικασίες. Για το σκοπό αυτό έχει λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα, μεταξύ των οποίων η σύνθεση και η παρουσίαση της παρούσας Πολιτικής Απορρήτου.

 

Υπεύθυνος Επεξεργασίας Δεδομένων

Η FDMA είναι δικηγορική εταιρεία με έδρα την Αθήνα, Μητροπόλεως 38, Ταχυδρομικός Κώδικας: 10563, τηλέφωνο: 210 3218900, fax: 2103218933, email: syntagma@fdmalaw.com.

 

Τι είναι τα Προσωπικά Δεδομένα;

Τα Προσωπικά Δεδομένα είναι οποιαδήποτε πληροφορία σχετίζεται με αναγνωρισμένο ή αναγνωρίσιμο φυσικό πρόσωπο, όπως όνομα και επώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός τηλεφώνου κ.λπ.

 

Τι αποτελεί Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων;

Κάθε λειτουργία ή σύνολο λειτουργιών που εκτελείται με αυτοματοποιημένα ή μη μέσα επί Προσωπικών Δεδομένων ή συνόλου Προσωπικών Δεδομένων, όπως η συλλογή, καταγραφή, οργάνωση, διάρθρωση, αποθήκευση, προσαρμογή ή μεταβολή, ανάκτηση, αναζήτηση πληροφοριών, χρήση, κοινολόγηση με διαβίβαση, διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, συσχέτιση ή συνδυασμό, περιορισμό, διαγραφή ή καταστροφή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

 

Ποια προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε;

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας, την πλοήγηση και τη χρήση της ιστοσελίδας μας, η δικηγορική εταιρία FDMA συλλέγει μόνο τα απολύτως απαραίτητα Προσωπικά Δεδομένα, τα οποία είναι επαρκή και συναφή σε σχέση με τους σκοπούς για τους οποίους έχουν ζητηθεί, όπως αναφέρεται παρακάτω.

 

Όσον αφορά την επικοινωνία του επισκέπτη μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή μέσω των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@fdmalaw.com και syntagma@fdmalaw.com:

– όνομα, επώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και οποιαδήποτε άλλα Προσωπικά Δεδομένα περιλαμβάνονται στο μήνυμά σας.

Όσον αφορά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για συνεργασία που προσφέρεται από το δικηγορικό γραφείο FDMA:

– όνομα, επώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οποιαδήποτε πληροφορία περιλαμβάνεται στο βιογραφικό σημείωμα.

Όσον αφορά την παροχή πληροφοριών σχετικά με τους τομείς ή την εμπειρία της δικηγορικής εταιρείας FDMA:

– όνομα, επώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και οποιαδήποτε άλλα Προσωπικά Δεδομένα περιλαμβάνονται στο μήνυμά σας.

 

Για ποιους σκοπούς συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Όσον αφορά την επικοινωνία του επισκέπτη μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή μέσω των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@fdmalaw.com και syntagma@fdmalaw.com:

Συλλέγουμε Προσωπικά Δεδομένα από εσάς για να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Όσον αφορά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για συνεργασία που προσφέρεται από το δικηγορικό γραφείο FDMA:

Συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα από εσάς για μελλοντική πρόσληψη / συνεργασία με τη δικηγορική εταιρεία FDMA.

Όσον αφορά την παροχή πληροφοριών σχετικά με τους τομείς ή την εμπειρία της δικηγορικής εταιρείας FDMA:

Συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα από εσάς ώστε να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας.

 

Ποια είναι η νομική βάση για την επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων;

Συλλέγουμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα μόνο υπό της προϋποθέσεις του Κανονισμού της ΕΕ (GDPR) και του ελληνικού εφαρμοστικού νόμου (Ν. 4624/2019).

 

Όσον αφορά την επικοινωνία του επισκέπτη μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή μέσω των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@fdmalaw.com και syntagma@fdmalaw.com:

Σε κάθε περίπτωση, η επεξεργασία θα βασίζεται στη ρητά δοθείσα συγκατάθεσή σας. Συγκεκριμένα, όσον αφορά τη φόρμα επικοινωνίας, η συγκατάθεσή σας θα δοθεί συμπληρώνοντας τη φόρμα και αποστέλλοντας το περιεχόμενό της. Όσον αφορά τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@fdmalaw.com και syntagma@fdmalaw.com, η συναίνεσή σας δίνεται με την αποστολή του μηνύματός σας.

Όσον αφορά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για συνεργασία που προσφέρεται από το δικηγορικό γραφείο FDMA:

Σε κάθε περίπτωση η επεξεργασία θα βασίζεται σε σύμβαση στην οποία είστε συμβαλλόμενο μέρος ή σε λήψη μέτρων πριν από τη σύναψη της σύμβασης.

Όσον αφορά την παροχή πληροφοριών σχετικά με τους τομείς ειδίκευσης της δικηγορικής εταιρείας FDMA:

Σε κάθε περίπτωση η επεξεργασία θα βασίζεται σε σύμβαση στην οποία είστε συμβαλλόμενο μέρος ή σε λήψη μέτρων πριν από τη σύμβαση.

 

Αποδέκτες προσωπικών δεδομένων

Πρόσβαση στα Προσωπικά σας Δεδομένα διαθέτει μόνο το απολύτως αναγκαίο προς τούτο προσωπικό της δικηγορικής εταιρείας FDMA και μόνο όταν αυτό είναι απαραίτητο. Οι αποδέκτες των Προσωπικών Δεδομένων σας είναι μόνο οι εταιρείες που μας παρέχουν τις υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 

Χρονικό διάστημα διατήρησης των Προσωπικών Δεδομένων

Τα προσωπικά σας δεδομένα διατηρούνται μόνο εφόσον είναι απαραίτητα για την εκπλήρωση του σκοπού τον οποίο μας γνωστοποιήσατε, εκτός εάν η παράταση αυτής της χρονικής περιόδου είναι απαραίτητη λόγω νομικών αξιώσεων ή νομικών υποχρεώσεων.

 


Όσον αφορά την επικοινωνία του επισκέπτη μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή μέσω των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@fdmalaw.com και
syntagma@fdmalaw.com:

Τα Προσωπικά σας Δεδομένα διαγράφονται συνήθως μέσα σε ένα μήνα μετά την τελευταία μας επικοινωνία.

Όσον αφορά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για συνεργασία που προσφέρεται από το δικηγορικό γραφείο FDMA:

Τα Προσωπικά σας Δεδομένα διαγράφονται συνήθως μέσα σε ένα μήνα μετά την έκφραση του ενδιαφέροντός σας, υπό την προϋπόθεση ότι δεν ακολουθήσει σύναψη σύμβασης με τη δικηγορική εταιρία FDMA.

Όσον αφορά την παροχή πληροφοριών σχετικά με τους τομείς ή την εμπειρία της δικηγορικής εταιρείας FDMA:

Τα προσωπικά σας δεδομένα διαγράφονται συνήθως εντός ενός μηνός από την παραλαβή του μηνύματός σας, υπό την προϋπόθεση ότι δεν ακολουθήσει σύναψη σύμβασης με τη δικηγορική εταιρία FDMA.

 

Ασφάλεια Προσωπικών Δεδομένων

Για να προστατεύσει τα Προσωπικά σας Δεδομένα, η Δικηγορική Εταιρεία FDMA έχει λάβει τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για να αποτρέψει τον κίνδυνο απώλειας, κακής χρήσης, μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης και αποκάλυψης των προσωπικών σας πληροφοριών.

 

Ποια είναι τα δικαιώματά σας;

Έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα:

(α) Δικαίωμα Ενημέρωσης: Έχετε το δικαίωμα να λαμβάνετε πληροφορίες από τη δικηγορική εταιρεία FDMA σχετικά με τα δεδομένα του υπεύθυνου επεξεργασίας ή του από κοινού υπεύθυνου επεξεργασίας στον οποίο ο υπεύθυνος επεξεργασίας έχει διαβιβάσει τα Προσωπικά σας Δεδομένα, τους σκοπούς της επεξεργασίας, το χρονικό διάστημα για το οποίο τα Προσωπικά σας Δεδομένα θα αποθηκεύονται και τα δικαιώματά σας σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΕ και τη σχετική ελληνική νομοθεσία.

(β) Δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα: Έχετε το δικαίωμα να λαμβάνετε επιβεβαίωση από τη δικηγορική εταιρεία FDMA σχετικά με το εάν τα Προσωπικά σας Δεδομένα τελούν ή όχι υπό επεξεργασία και, εάν ναι, έχετε το δικαίωμα πρόσβασης σε αυτά τα Δεδομένα.

(γ) Δικαίωμα διόρθωσης ανακριβών Προσωπικών Δεδομένων: Έχετε το δικαίωμα, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, να ζητήσετε από τη Δικηγορική Εταιρεία FDMA τη διόρθωση οποιωνδήποτε ανακριβειών και την συμπλήρωση οποιωνδήποτε ελλιπών Προσωπικών Δεδομένων.

(δ) Δικαίωμα περιορισμού: Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε από τη δικηγορική εταιρεία FDMA τον περιορισμό της επεξεργασίας των Προσωπικών σας Δεδομένων σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

(ε) Δικαίωμα αντίρρησης: Έχετε το δικαίωμα να προβάλετε αντιρρήσεις στην επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων, σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι δεν υφίσταται νομική βάση για την επεξεργασία αυτή ή αναμένετε να μάθετε εάν ο υπεύθυνος επεξεργασίας έχει νόμιμα συμφέροντα, τα οποία μπορούν να δικαιολογήσουν τη διατήρησή τους. Επίσης, σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι τα Προσωπικά σας Δεδομένα που έχουν υποβληθεί σε επεξεργασία είναι ανακριβή ή απλά νομίζετε ότι έχει ικανοποιηθεί ο σκοπός για τον οποίο έχουν ζητηθεί από τον υπεύθυνο επεξεργασίας δεδομένων, έτσι ώστε η διατήρησής τους μπορεί να καθίσταται περιττή ή ακόμη και υπερβολική. Η Δικηγορική Εταιρεία FDMA υποχρεούται να σταματήσει την επεξεργασία, εκτός εάν αποδεικνύει ότι υπάρχουν επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι που υπερισχύουν των συμφερόντων, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών σας ως υποκείμενο προσωπικών δεδομένων ή της σύστασης, άσκησης ή υποστήριξης νομικών αξιώσεων. Έχετε επίσης το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή.

(στ) Δικαίωμα φορητότητας δεδομένων: Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε να λάβετε τα προσωπικά σας δεδομένα σε διαρθρωμένη, ευρέως χρησιμοποιούμενη και μηχανικά αναγνώσιμη μορφή ή να ζητήσετε τη διαβίβασή τους σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας δεδομένων.

(ζ) Δικαίωμα να μην αποτελεί αντικείμενο απόφασης που βασίζεται αποκλειστικά σε αυτοματοποιημένη επεξεργασία: Στις αναγκαίες περιπτώσεις που η Δικηγορική Εταιρεία FDMA λαμβάνει αποφάσεις βασιζόμενη αποκλειστικά σε αυτοματοποιημένη επεξεργασία, συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων κατάρτισης προφίλ,  έχετε το δικαίωμα να απευθύνετε αίτημα ώστε να μην υπόκεισθε  σε απόφαση που λαμβάνεται αποκλειστικά βάσει αυτοματοποιημένης επεξεργασίας, η οποία παράγει έννομα αποτελέσματα που σας  αφορούν ή σας επηρεάζουν σημαντικά με παρόμοιο τρόπο.

 

 

Προκειμένου να ασκήσετε τα δικαιώματά σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Δικηγορική Εταιρεία FDMA ως Υπεύθυνη Επεξεργασίας Δεδομένων:

Διεύθυνση: Μητροπόλεως 38, Ταχυδρομικός Κώδικας. 10563, Αθήνα

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: syntagma@fdmlaw.com

Τηλέφωνο: 2103218900

Φαξ: 2103218933

 

Πότε απαντάμε στα αιτήματά σας;

Η Δικηγορική Εταιρεία FDMA απαντά στο αίτημά σας δωρεάν, χωρίς καθυστέρηση, εν πάση περιπτώσει μέσα σε (1) ένα μήνα από την παραλαβή του αιτήματός σας. Ωστόσο, εάν το αίτημά σας είναι περίπλοκο ή υπάρχει μεγάλος αριθμός αιτήσεων, θα σας ενημερώσουμε μέσα σε ένα μήνα εάν χρειαστούμε παράταση δύο (2) μηνών, χρονικό διάστημα εντός του οποίου θα σας απαντήσουμε.

Εάν τα αιτήματά σας είναι προδήλως αβάσιμα ή υπερβολικά, ιδίως λόγω του επαναλαμβανόμενου χαρακτήρα τους, η Δικηγορική Εταιρεία FDMA μπορεί να επιβάλει την καταβολή εύλογης χρέωσης, λαμβάνοντας υπόψη τις διοικητικές δαπάνες για την παροχή των πληροφοριών ή για την εκτέλεση της ζητούμενης ενέργειας, ή μπορεί να αρνηθεί να εκτελέσει το αίτημά σας, παρέχοντας αιτιολογημένη απάντηση.

Σε περίπτωση που δε λάβετε την απάντησή μας εντός της προαναφερθείσας προθεσμίας ή η απάντηση που λάβατε δεν είναι ικανοποιητική ή το θέμα σας δεν έχει επιλυθεί, έχετε το δικαίωμα επικοινωνίας με την Ελληνική Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (www.dpa.gr).

 

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων τέθηκε σε ισχύ στις 27/03/2019.